Inmiddels hebben we allemaal wel kennis gemaakt met de missie van het plasticvrije cosmeticamerk HappySoaps. Alle badkamers plasticvrij! Plasticvrij doelt in dit geval op de verpakking én het verzorgingsproduct zelf vrij van microplastics te ontwikkelen. Hier is het overigens niet bij gebleven want in het keukenkastje moeten plastic schoonmaakflessen het veld ruimen. En het stopt niet bij de voordeur. Ook voor op reis of onderweg zijn er inmiddels HappySoaps alternatieven verkrijgbaar, maar daarover later meer.

HappySoaps shampoo bar.

Daar waar het allemaal mee begonnen is, de shampoo bar van HappySoaps. Het verzorgingsproduct roept het nostalgische gevoel van een stuk zeep onder de douche op. Weet je nog dat grote ronde stuk zeep met een touwtje erdoorheen om het aan de kraan te hangen. Maar dan in een modern jasje en bedoeld om je haren mee te wassen. Kom er maar op! De shampoo bars zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren die te herleiden zijn naar bepaalde werkzame ingrediënten. Voor alle haartypen is er een geschikte shampoo bar te vinden. En indien gewenst een bijpassende conditioner bar. Ik ben fan van de Aloë Vera en was sinds ik deze bars gebruik minder vaak mijn snel vette haren. Ook heb ik minder kriebel aan mijn hoofd.

Hoe gebruik je een HappySoaps bar?

Je kunt een bar op verschillende manieren gebruiken. Een shampoo en conditioner bar houd je even onder de douche en vervolgens zeep je je handen in. Met het ontstane schuim wrijf je je hoofdhuid in. Je kunt ook direct met de bar over je haren strijken of met de bar in een zakje. Vervolgens spoel je je haren goed uit en droog je deze. Daarna breng je je haren op dezelfde manier in model. Het gebruik van een shampoo en conditioner bar scheelt op jaarbasis al een enorm aantal plastic flessen in de badkamer. Maar er zwerven meer plastic verpakkingen in de badkamer die om een alternatief vragen.

De Tandpasta Tabs Mighty Mint.

Natuurlijk, hoe kan ik de tandpasta tubes over het hoofd zien. In ons gezin maar liefst vijf verschillende soorten die het plankje boven de wastafel vullen. HappySoaps biedt een alternatief, de tandpasta tabs. In twee soorten: met of zonder fluoride. De tabs zijn verpakt in een glazen flesje met een kurk. Beiden zijn een zeer goed alternatief voor plastic. Het glas is wel wat spannend bij de wastafel.
Ik kies de tabs zonder fluoride voor ons gezin om eens te proberen. De tabs smaken in de verte naar zachte mint snoepjes van vroeger. Je kauwt ze langzaam en door het speeksel ontstaat een dunne pasta in je mond. Vervolgens poets je met een droge tandenborstel je gebit. Na het poetsen spuug je het uit en spoel je je mond even na met wat water. Dit proces scheelt al veel water, want er zijn legio mensen die de kraan laten lopen nadat ze de tandenborstel vochtig hebben gemaakt. Dit is bij gebruik van de tandpasta tabs niet nodig, dus de kraan blijft dicht tot het naspoelen. Nu de kunststof tandenborstels nog vervangen voor een beter alternatief, bamboe bijvoorbeeld.

Plasticvrije Tandpasta Tabs van HappySoaps.

HappySoaps Tandpasta Tabs zonder fluoride

Bars voor het lichaam.

Het aantal verschillende soorten bars dat HappySoaps aanbiedt heeft in de loop der tijd een enorme vlucht genomen. Als je shampoo en conditioner in een bar kunt gieten, dan kan dat vast met bodylotion en scheerzeep ook. De uitbreidingen in het assortiment volgen elkaar snel op. Want wat nu als je een droge huid hebt en toch liever body oil gebruikt dan body lotion? Dan ontwikkelt HappySoaps een Body Oil bar. Daarvandaan is het weer een kleine stap naar een bar voor hand- en voetcrème.

HappySoaps community.

Intussen denken zelfs de klanten mee in een forse HappySoaps community op Facebook. Zeker wat betreft handige oplossingen voor milieuvriendelijke verpakkingen en tips voor gebruik. Meelezen in deze community leidde in mijn geval voor een oplossing voor het gebruik van de Natuurlijke Deodorant. Deze zit in een blikje en kan je met je vinger of nagel in je oksel smeren. Vervolgens moet ik mijn handen wassen tot ik de ultieme tip lees om een wasbaar wattenschijfje te gebruiken. De smeerbare deodorant blijft ondanks het gebruik van een wasbare wattenschijf enorm zuinig in gebruik. Dit in tegenstelling tot de deodorant spuitbussen onder drijfgas. Daarmee spuit je maar aan.

Plasticvrije verzorging voor op reis.

Langzamerhand kom ik tot de conclusie van mijn betoog. Ik heb gemerkt dat HappySoaps steeds meer plasticvrije alternatieven biedt voor de verzorgingsproducten voor onderweg. Je kunt je toilettas vullen met allerlei bars, de tandpasta tabs en het blikje natuurlijke deodorant. Omdat deze verzorgingsproducten niet vloeibaar zijn, kom je ook nog eens gemakkelijker langs de douane. HappySoaps heeft het er niet bij gelaten en heeft verder meegedacht met de reizigers. Een 3-in-1 Travel Wash Bar is ontwikkelt. Deze bar herbergt de drie functies: haarshampoo, douchegel en scheren in zich. De travel bar van 40 gram is in een bundel verkrijgbaar met een reisblikje. Dat scheelt ook ruimte en gewicht in je bagage. En je hoeft niet zo veel mee te slepen naar het toiletgebouw op de camping.

Zonnebrandstick en Anti- Insect bar voor onderweg.

Wij vertoeven vaak buiten met ons gezin. Ik heb altijd zonnebrand bij me. Deze tubes en flessen worden langzamerhand vervangen door de Zonnebrandsticks van HappySoaps. Deze zijn verkrijgbaar in SPF 20 en SPF 30. Zo zijn we overal beschermt tegen UVA- en UVB- straling. En ik zit nooit meer zonder anti-insect, want de Anti- Insect bar past perfect in het reisblikje van de travel bar. Deze citronella bars zijn per twee verpakt in een vetvrij papier. De olie laat een spoor van citronella en wat munt achter op je huid. Smeer wat achter je oor, in je knieholte of bij je enkel. Het trekt snel in, ruikt heerlijk en verzorgt indien nodig de geïrriteerde huid. Je kunt er ook voor kiezen om de Anti- Insect bar even te laten liggen in de ruimte waar je geen muggen of andere plaagdieren wilt tegenkomen. Deze producten bewaar je koel voor een langere levensduur.

Anti- Insect bar van HappySoaps tegen plaagdieren.

Anti- Insect bar van HappySoaps met het reisblik van de Travel bar.

Beter en plasticvrijer leven dankzij HappySoaps.

Inmiddels zijn wij als gezin steeds beter bezig voor ons milieu. De kliko voor het PMD bieden we met steeds minder plastic afval aan. Het reduceren van de kans op het binnenkrijgen van microplastics is ook een grote pre. We gebruiken minder water tijdens het tandenpoetsen. En er blijft inmiddels ruimte over op het plankje boven de wastafel en in de douche. Ook de toilettas en handtas worden steeds overzichtelijker ingepakt. Kortom ik zie alleen maar voordelen, ook voor alle buitenmensen!

25% korting op je eerste bestelling bij HappySoaps.

Met de code ref9089316 krijg je 25% korting op je eerste bestelling. Als je je inschrijft op de nieuwsbrief krijg je ook een persoonlijke code van -10% verstrekt. Beide codes zijn in te voeren op je eerste bestelling bij HappySoaps! Je kunt ook via deze link je eerste bestelling met korting plaatsen.

Lees ook.

En op Thuisleven meer over de werkzame bestanddelen van de Shampoo en Conditioner bar van HappySoaps

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Heb jij al eens kennis gemaakt met HappySoaps?

Noot: voor het schrijven van dit artikel heb ik van HappySoaps een Travel bar, Anti- Insect bar en Tandpasta Tabs zonder fluoride gekregen. De andere HappySoaps bars had ik al in mijn bezit.

 

 

 

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

11 Comments

 1. Marja Legius 4 mei 2022 at 08:21 - Reply

  Dat scheelt echt veel gewicht Wel handig dat er een blikje bij zit. Voor de badkamer vind ik Happy soaps heerlijk nu nog op reis proberen

 2. melissa van stipdonk 9 mei 2022 at 08:29 - Reply

  Superhandig en goede tip, ik ga ze zeker bestellen voor onze komende vakantie.

 3. Jolijn 11 mei 2022 at 18:29 - Reply

  Lijkt me handig voor het backpacken! Ik ben heel erg benieuwd :)

 4. Yvon 13 mei 2022 at 16:40 - Reply

  In het begin dacht ik dat het niets voor mij zou zijn, maar nadat ik er een kado kreeg, ben ik helemaal fan.

 5. Marion Poeste 22 mei 2022 at 03:22 - Reply

  Ik blijf dit zeker heel interessant vinden. Alleen durf ik het nog niet echt aan ivm een gevoelige huid en dat ik snel op luchtjes reageer. De bathbombs heb ik toevallig kort geleden een keer geprobeerd voor onze dochter en deze bevallen goed en zijn te doen kwa geur, waardoor ik wel benieuwd ben geworden naar de bars. en vooral ook de zonnebrand stick en insecten stick. Wie weet ga ik nog eens overstag.

 6. Linda schrijft 't op 23 mei 2022 at 08:01 - Reply

  Wat zijn er veel verschillende soorten bars, dat wist ik niet. De zonnebrand bar is nieuw voor mij, wel handig mee te nemen.

 7. Frederique 23 mei 2022 at 09:25 - Reply

  Ik heb twee shampoo bars van HappySoaps waar ik heel blij mee ben. Ik ben wel benieuwd naar de Anti- Insect bar. Wanneer ik op het Franse platteland op vakantie ben, is iets tegen de insecten hoognodig. En dan liever niet van dat chemisch spul, dus ik ga de bar zeker testen binnenkort!

 8. corrina 23 mei 2022 at 11:43 - Reply

  Ik had er nog niet van gehoord
  Toevallig gister bij de jumbo wel een rek zien staan ermee
  Zag er allemaal keurig uit
  Dat blik voor de vakantie is wel handig hoef je geen verschillende dingen mee te nemen

 9. Jouvence 24 mei 2022 at 13:40 - Reply

  Ik gebruik al een lange tijd hun shampoo bars en vindt ze erg fijn in gebruik! Gebruik sindsdien ook alleen nog maar shampoo bars.

 10. Nicole Orriëns 24 mei 2022 at 13:45 - Reply

  Nee, maar ik heb wel ervaring met een shampoo bar. Ik vind het een groot pluspunt dat je dan minder afval hebt.

 11. Mieke | Miek''s Mind 24 mei 2022 at 18:07 - Reply

  Het is supergoed dat het bestaat, maar ik gebruik het gewoon niet. Mijn hoofdhuid heeft echt hydratatie nodig en dat krijgt het niet voldoende van een bar.

Leave A Comment