Op een e-mountainbike bedwing je de Alpen als nooit tevoren. Het is een intens mooie ervaring. Je fietst door de prachtige natuur met vele vergezichten, meren, watervallen en valleien. Op je gemak, met oog voor de omgeving. In de Zugspitz-regio heb je keuze uit meer dan 100 prachtige eMTB-routes op allerlei niveaus. Op de site vind je alle informatie.

Fietsen met elektrische ondersteuning is een heerlijke manier om over de bergen te gaan zonder bij aankomst volledig buiten adem te zijn. Geen pad is te steil omhoog. Dankzij de grote actieradius, 30 tot 80 km, zie je veel meer en is de fietstocht enorm afwisselend. Het is ook nog best sportief: je stelt de ondersteuning in geheel naar eigen vermogen. Na een dagje e-mountainbiken heb je een zeer voldaan gevoel. Zet het bovenaan je bucketlist want het is een van de mooiste tochten die je in je leven gaat maken.

Routes voor eMTB in de Tiroler Zugspitz Arena.

De vele fietsverhuurders in de Tiroler Zugspitz Arena beschikken over de nieuwste eMTB’s. Deze zijn voorzien van uitstekende vering en sterke elektromotoren zodat je comfortabel en veilig over de bergen fietst. Het is verstandig om de eerste paar tochten met een gids te fietsen die uitleg geeft over de e-mountainbike. Je krijgt een uitgebreide training zodat je met een goed gevoel begint aan de tocht.

In de Tiroler Zugspitz Arena vind je veel eMTB-routes. Van eenvoudige gravelpaden tot meer uitdagende tracks. Door de extra e-power worden zelfs bijzonder hooggelegen of verre bestemmingen bereikbaar. De ontelbare laadpunten en fietsspecialisten maken het regionale aanbod voor e-bikers helemaal af. Klik hier voor de routes van de Approved Bike Area. Of ga naar de website, hier plan je eenvoudig de route die bij jou past.

Tiroler Zugspitz Arena.

De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en campings waar je heerlijk kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur, maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven. Met het Z-ticket kun je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in de Tiroler Zugspitz Arena.

Informatie.

Op Zugspitzarena.com/nl vind je alle accommodaties in de regio met veel interessante aanbiedingen. Voor persoonlijk contact bel je met +43 567 320 000 of mail je naar info@zugspitzarena.com.

Over Tiroler Zugspitz Arena.

Wie de Zugspitze wil beleven, kan het beste naar Tirol komen. Zeven charmante plaatsen in het Oostenrijks-Beierse grensgebied bieden de beste vooruitzichten voor de zomervakantie: Ehrwald, Lermoos, Berwang, Biberwier, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos. Hier kun je volop wandelen, mountainbiken of gewoon heerlijk ontspannen lummelen. In de Tiroler Zugspitz Arena heb je trouwens altijd de zon aan je zijde.

Lees ook.

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Wat staat er nog op jouw bucketlist?

13 Comments

 1. Willem de Wal 5 mei 2022 at 15:30 - Reply

  Doe al jaren aan georganiseerde fietsvakanties in het hooggebergte, Pyreneeën, Dolomieten, Oostenrijkse, Franse en Zwiterse Alpen, drie jaar geleden, gingen wij op de racefiets de achterkant van de Stelvio op. Op een gegeven moment haalden wij een stel Amerikanen op een E. Mountainbike in, die ook naar de top van de col gingen. Heb wel zoiets, van zolang ik het nog kan doen, doe ik het nog zonder hulpmotor.

 2. Linda schrijft ' t op 9 mei 2022 at 16:57 - Reply

  Ik zou graag de wolf op de Veluwe willen spotten. Daar zou je me erg blij mee maken en dan natuurlijk ook een mooi kiekje van maken.

 3. Nicole Orriëns 10 mei 2022 at 08:24 - Reply

  Ik heb geen bucketlist, want ik houd daar niet zo van. Maar ik kan me voorstellen dat zo’n fietstocht fijn is om te doen.

 4. Deborah 10 mei 2022 at 11:18 - Reply

  Oooh helemaal geweldig!! Toen we een paar jaar terug in Oostenrijk waren met de hele familie hebben een aantal dit ook gedaan. Ik had het lef en de conditie niet. Maar super vet om te zien. Er is ook een complete cross route met bruggetjes en sprongen en al. Niet dat ik zou durven overigens.
  En tja, wat er op mijn lijst staat: die veranderd eigenlijk steeds> Ik probeer deze zo klein mogelijk te houden door steeds iets te doen wat ik graag wil doen. :)

 5. Jouvence 10 mei 2022 at 16:03 - Reply

  Wauw, wat een mooie omgeving. Ik zou graag nog naar Griekenland willen, Zwitserland, Canarische eilanden, Curaçao en nog meer van Spanje ontdekken. Genoeg te doen dus ;)

 6. Krystle 10 mei 2022 at 17:25 - Reply

  Fietsen staat niet op mijn bucketlist maar varen in een luchtballon zou ik graagwel een willen doen!

 7. Mieke | Miek''s Mind 11 mei 2022 at 07:37 - Reply

  Ik heb wel met een gewone mountainbike gefietst door les deux alpes en dat was ook heel gaaf! kijk maar eens op mijn site, staat een artikel van.

 8. Amina 11 mei 2022 at 15:27 - Reply

  Potverdikkeme, wat zou ik dit graag willen doen zeg! Loooove it. Zo mooi daar en ik hou met m’n astma van die schone lucht. Ik heb dit meteen opgeslagen en op m’n bucketlist van mooie plekjes gezet. Dank je wel!

 9. Noortje 12 mei 2022 at 08:58 - Reply

  Geen bucketlist hier… zoveel mogelijk genieten van elke dag! Maar ik hou er erg van om ideetjes op te doen voor leuke uitdagingen!

 10. Frederique 14 mei 2022 at 11:20 - Reply

  Wat een prachtige kleur water zeg. Ik ben niet zo het fietsen of actieve vakanties haha, ik wil dan altijd lekker liggen en chillen en niets doen, maar wat een mooie regio zeg, zo te zien!

 11. Imina Jaarsma 16 mei 2022 at 14:20 - Reply

  Ooh, leuk artikel! Ik zou ooit nog eens ergens willen Parapente, maar dit klinkt ook super leuk! Ik heb de route opgeslagen, wie weet super leuk om te doen deze zomer!

 12. Anneliese de Waal 21 mei 2022 at 15:49 - Reply

  Heel erg mooi artikel.
  Ik wil graag nog naar Afrika en Rome ??.
  Groetjes Anneliese

 13. Marloes de Vetten 18 juni 2022 at 08:19 - Reply

  De Alpen blijven trekken. Als kind kwam ik er al. Nu nog steeds, met onze honden op wandelvakantie.

Leave A Comment