Wat een drukte zeg nu alles weer mag. Voor ik het weet zit ik weer in mijn oude leventje. Racen van en naar school, clubjes en het winkelcentrum. De weinige momenten van rust probeer ik echt te koesteren. Even lekker in de tuin zitten op een, tja waarop eigenlijk? De losse tuinmeubels kunnen wel een sopje gebruiken en ik mijmer weg. Ik zie het al helemaal voor mij. Een prachtig vormgegeven loungeset met bijpassende kussens. Veel groen en bloemen om mij heen die wapperen in een briesje. Misschien moet ik toch eens een spaardoel instellen en ik loop weer naar binnen om het avondeten voor te bereiden.

Inspiratie opdoen

Diezelfde avond bekruipt mij toch een kriebelig gevoel. Ik besluit om mijzelf toch eens te gaan verdiepen in de aanschaf van een loungeset. Ik scroll wat tussen de loungesets van Kees Smit Tuinmeubelen. Wat een prachtige plaatjes op de site. Ik kies er twee uit. Kijk toch eens hoe mooi alles is neergezet en uitgelicht. Het lijkt wel een filmset. Nou, ik wil best wel figureren in deze film. Het voordeel is dat ik deze opstelling kan kopiëren. “Liever goed gestolen dan zelf slecht bedacht”, zei mijn oma altijd al. Alleen nog even goed nadenken over de juiste plek.

loungesets van Kees Smit Tuinmeubelen.

Een plek voor de loungeset

Op de beide gekozen afbeeldingen zie ik een (waterpas) terras van tuintegels en één met houten vlonderdelen. Qua afmetingen en formaat zal een loungeset die geschikt is voor 5 personen ongeveer even groot zijn. Onze picknicktafel wil ik graag behouden, lekker handig voor de gezinsmaaltijden. Nu wilden we al een terrasje midden in het gazon maken. Op een plek waar we eigenlijk altijd al onze losse tuinstoelen neerzetten voor iets te drinken na het doen van een tuinklus. Daar staat een grote boom (links) die zorgt voor de nodige schaduw en een gezellige setting. Ik zie het al helemaal voor mij! Deze foto is overigens genomen voorafgaand aan een verjaardag, zoals je aan de slingers kunt zien.

Laurierhaag Laurierkers.

De loungeset in gebruik

Een loungeset kan het hele jaar rond buiten blijven staan. Het kunststof materiaal verkleurt niet door de zon. Als er een storm verwacht wordt dan schuiven we de losse onderdelen tegen elkaar aan. Aan het einde van het seizoen zou ik de tuinmeubelen in de buitenkeuken kunnen stallen. Dan staan ze droog, maar dat is geen moeten. De kussens kunnen tegen vocht, maar die haal ik toch liever naar binnen. Daar hebben we plek zat voor en anders bestaat er nog de optie van een opbergbox.

Lees ook

En op Thuisleven het artikel Tips voor meer schaduw in de tuin

Tuin- en Buitenleven op Social Media

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, TikTok, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Zie jij jezelf al even bijkomen op een loungeset?

Bron afbeeldingen: Kees Smit Tuinmeubelen