Wat een drukte zeg nu alles weer mag. Voor ik het weet zit ik weer in mijn oude leventje. Racen van en naar school, clubjes en het winkelcentrum. De weinige momenten van rust probeer ik echt te koesteren. Even lekker in de tuin zitten op een, tja waarop eigenlijk? De losse tuinmeubels kunnen wel een sopje gebruiken en ik mijmer weg. Ik zie het al helemaal voor mij. Een prachtig vormgegeven loungeset met bijpassende kussens. Veel groen en bloemen om mij heen die wapperen in een briesje. Misschien moet ik toch eens een spaardoel instellen en ik loop weer naar binnen om het avondeten voor te bereiden.

Inspiratie opdoen.

Diezelfde avond bekruipt mij toch een kriebelig gevoel. Ik besluit om mijzelf toch eens te gaan verdiepen in de aanschaf van een loungeset. Ik scroll wat tussen de loungesets van Kees Smit Tuinmeubelen. Wat een prachtige plaatjes op de site. Ik kies er twee uit. Kijk toch eens hoe mooi alles is neergezet en uitgelicht. Het lijkt wel een filmset. Nou, ik wil best wel figureren in deze film. Het voordeel is dat ik deze opstelling kan kopiëren. “Liever goed gestolen dan zelf slecht bedacht”, zei mijn oma altijd al. Alleen nog even goed nadenken over de juiste plek.

loungesets van Kees Smit Tuinmeubelen.

Een plek voor de loungeset.

Op de beide gekozen afbeeldingen zie ik een (waterpas) terras van tuintegels en één met houten vlonderdelen. Qua afmetingen en formaat zal een loungeset die geschikt is voor 5 personen ongeveer even groot zijn. Onze picknicktafel wil ik graag behouden, lekker handig voor de gezinsmaaltijden. Nu wilden we al een terrasje midden in het gazon maken. Op een plek waar we eigenlijk altijd al onze losse tuinstoelen neerzetten voor iets te drinken na het doen van een tuinklus. Daar staat een grote boom (links) die zorgt voor de nodige schaduw en een gezellige setting. Ik zie het al helemaal voor mij! Deze foto is overigens genomen voorafgaand aan een verjaardag, zoals je aan de slingers kunt zien.

Laurierhaag Laurierkers.

De loungeset in gebruik

Een loungeset kan het hele jaar rond buiten blijven staan. Het kunststof materiaal verkleurt niet door de zon. Als er een storm verwacht wordt dan schuiven we de losse onderdelen tegen elkaar aan. Aan het einde van het seizoen zou ik de tuinmeubelen in de buitenkeuken kunnen stallen. Dan staan ze droog, maar dat is geen moeten. De kussens kunnen tegen vocht, maar die haal ik toch liever naar binnen. Daar hebben we plek zat voor en anders bestaat er nog de optie van een opbergbox.

Lees ook.

En op Thuisleven het artikel Tips voor meer schaduw in de tuin

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Zie jij jezelf al even bijkomen op een loungeset?

Bron afbeeldingen: Kees Smit Tuinmeubelen

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

14 Comments

 1. Mark 21 maart 2022 at 16:19 - Reply

  Zeker wel!

 2. Tomas 26 maart 2022 at 19:29 - Reply

  Wow de bovenste foto is heerlijk genieten! Leuk blog!

 3. Linda schrijft ' t op 30 maart 2022 at 08:32 - Reply

  Heerlijk genieten in de tuin op een loungeset dat lijkt me erg fijn. Nu nog een zwoele avond.

 4. EvenDelen.be 1 april 2022 at 07:34 - Reply

  Wat een fijne inspiraties zeg. Deze zomer wil ik onze pergola verder inrichten en zodra onze veranda klaar is mag ik ook deze volledig inrichten. Fijne tips!!! Dit artikel moet ik toch even bewaren!

 5. Nicole Orriëns 1 april 2022 at 08:58 - Reply

  Zo’n lounge set lijkt me echt heerlijk zitten. Net zo comfortabel als een bank binnen!

 6. Janet 2 april 2022 at 11:07 - Reply

  Oh ik wil al lange tijd een loungeset in de tuin hebben, waar je ook lekker op kunt liggen om te genieten van het zonnetje. Jullie hebben in ieder geval genoeg ruimte voor een goede loungeset zo te zien. ;)

 7. Frederique 2 april 2022 at 14:13 - Reply

  Wij zijn net verhuisd naar een woning met een piepklein balkonnetje dus dat past niet maar wanneer je de ruimte hebt is het heerlijk om een fijne loungeset te hebben om lekker te genieten wanneer de zon schijnt1

 8. Deborah 3 april 2022 at 15:14 - Reply

  Zeer zeker wel. Wij zijn dan ook nog steeds erg blij met onze set. Hij staat het hele jaar buiten dus alleen de kussens even heen en weer slepen in de zomer. Maar wanneer het zonnetje zich laat zien zit ik heerlijk in een van de stoelen of lig ik heerlijk op de lounge bank. Kom maar door met de lente hoor!

 9. Jouvence 5 april 2022 at 12:45 - Reply

  Zo’n loungeset lijkt me echt heerlijk! Helaas geen tuin of balkon.

 10. Jolijn 6 april 2022 at 16:54 - Reply

  Wauw wat is die houten set prachtig!

 11. Mieke | Mieks Mind 12 april 2022 at 08:46 - Reply

  Een loungeset is zeker een musthave voor in de tuin. Ik heb er nog een nodig voor ons nieuwe huis!

 12. Merel | De Mamagids 13 april 2022 at 05:09 - Reply

  We hebben hier een loungeset gehad in de tuin, maar vond hem uiteindelijk te veel ruimte innemen. Jammer want het zat heerlijk! Hopen komende jaar of volgend jaar een overkapping neer te zetten en dan halen we een kleinere set, want het is heerlijk om bij te komen!

 13. Anita te Gussinklo 6 juni 2022 at 16:54 - Reply

  Een hele fijne loungeset

 14. SophiaG 18 juni 2022 at 19:22 - Reply

  Lijkt me echt heerlijk een loungeset om in te kunnen relaxen.

Leave A Comment