Als je een huis gekocht hebt, wil je natuurlijk ook een fijne tuin erbij. Veel mensen vergeten vaak de tuin als ze een huis gaan kopen. Deze ruimte is natuurlijk net zo belangrijk om goed in te richten. Zorg er daarom voor dat je een goed idee hebt over hoe je de tuin wilt in gaan richten. Je kunt hiervoor gemakkelijk een ontwerp maken en vervolgens het idee uitwerken. Kies bijvoorbeeld voor een tuinhuis in de tuin met een terras eraan. Op deze manier kun je perfect genieten van de tuin. In dit blog bericht willen we je graag meer vertellen over hoe je je tuin een makeover geeft. 

Begin met een stevige schutting.

Als je de tuin een makeover gaat geven, is het belangrijk dat je begint met de schutting. Door het plaatsen van een bamboe schutting, zorg je voor een duidelijke afbakening. Zorg er wel voor dat je goed nadenkt over de kleur en het materiaal van de schutting. Je kunt bijvoorbeeld goed kiezen voor een bamboe schutting als je een mooie houtlook in de tuin wilt. Door de andere objecten vervolgens ook in het hout te nemen, krijg je een goede uitstraling. Zorg er altijd voor dat je een duidelijk ontwerp hebt over de tuin, zodat je geen objecten gaat verspillen.

Een mooi terras maken.

Naast dat je een schutting hebt gemaakt, kun je eens kijken naar het bouwen van een terras. Op deze manier zorg je ervoor dat je fijn kunt vertoeven in de tuin. Let er altijd wel op dat je een goede verdeling maakt in de tuin. Je wilt bijvoorbeeld het terras aan een tuinhuis of het huis zelf maken. Op deze manier kun je namelijk sneller naar binnen om iets te pakken, zoals eten of drinken. Daarnaast kun je er op deze manier ook voor kiezen om een overkapping te plaatsen. Deze zorgt er direct voor dat je nooit bang hoeft te zijn dat het gaat regenen. Daarnaast weet je ook zeker dat je veel langer buiten kunt blijven. De warmte blijft namelijk onder de overkapping hangen.

Groen toevoegen aan de tuin.

Als je een grote tuin hebt, is het makkelijk om ook groen toe te voegen aan de tuin. In een kleinere tuin kan dit een grotere uitdaging zijn als je ook een groot terras wilt. Je kunt er dan voor kiezen om te werken met verschillende hangplanten. Deze kun je namelijk erg leuk aan de bamboe schutting hangen. Op deze manier kun je gemakkelijk groen toevoegen aan de tuin zonder dat je veel ruimte kwijt raakt. Ook is het slim om te kijken naar verschillende plantenbakken. Deze kun je op wieltjes zetten, waardoor je ze gemakkelijk kunt verplaatsen als je meer ruimte nodig hebt. Weet jij al wat voor groen je graag toe wilt voegen aan je tuin?

Tuinmeubelen plaatsen in de tuin.

Heb je een goed idee hoe je het terras wilt gaan plaatsen in de tuin? Dan kun je op zoek gaan naar de geschikte tuinmeubelen. Deze zorgen er direct voor dat je kunt gaan genieten van de tuin. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een fijne loungebank die je kunt combineren met een grote tafel. Op deze manier kun je met veel vrienden gaan genieten van het terras. Ook kun je gaan kijken naar mogelijkheden om meer luxe toe te voegen. Een wijnkoelkast bij het terras is natuurlijk altijd fijn! Ook het plaatsen van muziekboxen of het toevoegen van een terrasverwarmer kan erg fijn zijn als je langer wilt genieten van het buitenleven!

Hoe zou jij je tuin een makeover geven?

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

5 Comments

 1. Linda schrijft 't op 23 november 2022 at 17:15 - Reply

  Ik zou graag een overkapping en een wellness gedeelte willen in de tuin

 2. Nicole Orriëns 24 november 2022 at 08:31 - Reply

  Ik zou wel graag een makeover doen met meer kleurtjes. Nu is het toch vooral groen.

 3. Mieke | Miek's Mind 28 november 2022 at 07:55 - Reply

  Ik wil heel graag een mooie uitbouw voor een gezellige tuinset en BBQ te plaatsen. Lekker zitje en mooie accessoires

 4. Renata Feyen 3 december 2022 at 21:35 - Reply

  Onze tuin is niet zo groot, maar we proberen er wel een gezellig plekje van te maken met wat planten

 5. Anja 5 maart 2023 at 12:36 - Reply

  Na 7 jaar in ons “nieuwe huis” is de tuin echt onze tuin geworden. Rustig aan gedaan met aanleggen want het duurde wel even om uit te vogelen waar we nu het allerliefst op welk moment zitten. Maar nu is het dan ook perfect, een heerlijke overkapping met loungeset, een royale eettafel, en nog een paar kleine zitjes. Veel groen, mooie bestrating, gezellige verlichting. Onze tuin is top!

Leave A Comment