Op een mooie zomerse of nazomerse dag of avond wil je natuurlijk niet veroordeeld zijn om binnen te zitten om televisie te kunnen kijken. Zeker niet als je een fijne tuin waar je lekker kunt zitten. Hoe fijn zou het zijn als je op je fijne terras in de tuin televisie kon kijken. Dat is ook best mogelijk, maar wat heb je nodig om dat voor elkaar te krijgen? We lopen je er doorheen.

Toestel, stroom en overkapping.

Om te beginnen heb je natuurlijk een televisietoestel nodig dat je bereid bent om buiten neer te zetten en moet er stroom zijn om het toestel op aan te sluiten. Uiteraard zorg je ervoor dat de televisie droog en overkapt kan staan, zodat je hem redelijk veilig buiten kunt laten staan. Het is immers geen doen om iedere keer dat je buiten televisie wilt kijken het toestel ergens vandaan tevoorschijn te moeten halen en aan te sluiten en weer op te ruimen als je klaar bent met kijken. 

Tweede mediabox.

Grenst je terras direct aan je woning? Dan is het in principe mogelijk om een televisiekabel door te trekken vanuit je woning. Als je dan een tweede mediabox afneemt bij je televisieprovider, kun je ook op je terras op dezelfde manier televisie kijken als binnen. Het afnemen van een tweede mediabox is zelden gratis en het doortrekken van de televisiekabel kan wat voeten in de aarde hebben. Dat moet je er dus wel voor over hebben. Uiteraard heeft ook de mediabox stroom nodig.

Internet.

Is een tweede mediabox en het doortrekken van de televisiekabel geen geschikte optie? Dan is de tweede optie televisiekijken via je internetverbinding. Wellicht doe je dat binnen al door middel van streamingsdiensten waarop je geabonneerd bent. Weet dat streaming best veel vraagt van je verbinding en dat je als je met meerdere personen tegelijkertijd naar iets anders wilt kunnen kijken (jij buiten en de ander binnen, bijvoorbeeld) je huidige internetabonnement mogelijk niet voldoet. Reken een downloadsnelheid van 30 Mbps voor de eerste persoon en 20 Mbps extra voor elke extra gebruiker. Je kunt online aanbiedingen voor goedkoop internet vergelijken.

Televisie kijken op je terras.

Smart tv of Google Chromecast.

Is het toestel dat je bij je terras gaat plaatsen een smart tv? Dan kan deze van zichzelf al een internetverbinding ontvangen. Dat kan door de internetkabel door te trekken naar buiten, maar ook door het toestel aan te laten loggen op je wifi. Die moet dan natuurlijk wel tot buiten reiken! Mogelijk moet je hiervoor de router naar een meer strategische locatie verplaatsen. Heb je geen smart tv hiervoor beschikbaar? Niet getreurd, zolang je toestel maar een vrije HDMI-ingang heeft. Zo ja, dan kun je een Google Chromecast kopen voor enkele tientjes. Deze kun je bij het instellen via je smartphone of tablet laten aanloggen op je wifi. Voor de Chromecast heb je een extra stopcontact nodig.

Online tv en streamingsdiensten.

Met een Google Chromecast kun je vanuit apps op je telefoon of tablet het beeld en geluid verplaatsen naar je televisietoestel. Daarvoor moet je wel van streamingdiensten gebruik kunnen maken. Voor televisiezenders kun je gebruikmaken van de app van je televisieprovider, die je kunt downloaden op je telefoon of tablet als je hem nog niet hebt (ook op een smart tv moet je deze app eerst downloaden). Log in met je account en je kunt ook via de app naar je zenderpakket kijken. Ook content van andere streamingdiensten zoals NPO Start/Plus, Netflix, Videoland en Disney+ kan via de Chromecast op je televisie buiten getoverd worden.

Je moet er dus even wat in investeren en het een en ander regelen om televisie kijken in de tuin mogelijk te maken. Maar dan kun je ook extra lang genieten van het mooie weer, je fijne tuin en natuurlijk je favoriete uitzendingen, series en films!

Lees ook.

Is televisie kijken in de tuin iets voor je?

6 Comments

 1. Marieke 26 september 2022 at 21:10 - Reply

  JAA super lekker om buiten tv te kijken

 2. Krystle 28 oktober 2022 at 05:35 - Reply

  Als je een mooie overkapping hebt is een tv in de tuin zeker leuk! Ik heb geen overkapping of veranda dus zal dat helaas niet gaan, anders had ik het zeker wel gewild.

 3. Nicole Orriëns 28 oktober 2022 at 08:45 - Reply

  Nee, dat zou ik denk ik niet zo gauw doen. Ook door de verhalen van een buurvrouw die veel last heeft van de tv van haar buren buiten.

 4. Linda schrijft ' t op 31 oktober 2022 at 14:37 - Reply

  Wat een goede tips vooral als je vrijstaand woont, ik ga de tips voor de toekomst zeker meenemen.

 5. Renata Feyen 31 oktober 2022 at 23:23 - Reply

  Ik denk niet dat het iets voor mij is, maar ik kijk niet graag televisie overdag en s avond’s zit ik liefst lekker in mijn zetel

 6. Jouvence 31 oktober 2022 at 23:26 - Reply

  Geen tuin, maar ik vind een tv in de tuin onnodig. Op de slaapkamer vind ik eigenlijk al niet nodig. Hier staat alleen in de woonkamer een tv.

Leave A Comment