Prettig snoeien- Wanneer de kans op vorst is verdwenen, is het ook tijd om weer in de tuin aan de slag te gaan. GARDENA presenteert dit tuinseizoen een nieuwe collectie heggenscharen. Ze zijn ontwikkeld voor het snoeien van hagen maar zijn ook geschikt voor struiken, klimplanten en gras. De heggenscharen zijn multi-inzetbaar en licht van gewicht. Ze hebben een ergonomisch ontwerp en modern design. Bovenal staan ze garant voor een perfect snoeiresultaat.

Door dik en dun.

De lange, precisiegeslepen stalen messen met antikleefcoating geven het gereedschap een lange levensduur. De benen hebben zachte kunststof componenten en afgeronde uiteinden. Met speciale stootkussens die de polsen tijdens het snoeien ontzien. De werkhoek zorgt ervoor dat je handen niet in contact komen met de haag. Ze zijn allemaal licht van gewicht en verschillen onderling qua beenlengte en blad. In totaal zijn er 5 nieuwe heggenscharen. Met uitzondering van de PrecisionCut (voor vormsnoei) zijn ze elk voorzien van een geïntegreerd systeem waarmee je ook dikkere takken moeiteloos afknipt.

De 5 verschillende modellen.

NatureCut.

Het basismodel, de NatureCut, is ontwikkeld om hagen snel te snoeien. Deze heggenschaar heeft een bladlengte van 23 cm en houten benen (FSC-gecertificeerd).

PrecisionCut.

De PrecisionCut, met een bladlengte van 18 cm en kunststof benen. Die is ideaal om heel precies te knippen bijvoorbeeld bij vormsnoei.

EasyCut.

Heb je flink wat meters om te snoeien? Dan is de GARDENA EasyCut een goede optie. De verstelbare benen (van aluminium) zijn telescopisch instelbaar van 70 cm tot 90 cm. De handgrepen geven een hoge mate van stabiliteit. En een extra praktisch voordeel: de winkelverpakking is tevens te gebruiken als veilige opslag in schuur of garage.

EnergyCut.

De heggenschaar 2in1 EnergyCut heeft een innovatieve ‘versnellingsbak’ die je met een drukknop kunt bedienen. Je knipt dunne takken eenvoudig en snel en met ingedrukte knop snoei je dikkere takken. Daarbij hoef je beduidend minder kracht (2,5x) te gebruiken.

TeleCut.

De TeleCut heeft een extra groot bereik door benen die je tot maximaal 90 cm kunt uitschuiven. GARDENA geeft 25 jaar garantie op alle snoeigereedschappen.

Verkoopinformatie.

De nieuwe heggenscharen van GARDENA zijn verkrijgbaar via tuincentra, dhz-markten en webshops vanaf € 32,99 (NatureCut). Kijk voor meer informatie op Gardena.com.

Lees ook.

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Heb jij een fijne heggenschaar in gebruik?

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

13 Comments

 1. Globalizious 13 juni 2020 at 09:35 - Reply

  Ik heb dit voorjaar voor het eerst een tuin en ben er flink aan de slag gegaan. Best nog wel zwaar Hihi.

 2. lodi 13 juni 2020 at 10:22 - Reply

  Met dit soort dingen koop ik liever iets duurders en iets goeds dan flut producten, je weet dat dit toch snel kapot gaat. Wij hebben dan ook alles van GARDENA omdat we weten dat dit goed is. Al doet mijn man het snoeiwerk in de tuin hoor, ik heb totaal geen groene vingers.

 3. MoniqueMichelle 14 juni 2020 at 18:40 - Reply

  Wij moeten zeker nog wat aanschaffen voor de grote tuin bij ons nieuwe huis. Merk Gardena sla ik meteen op.

 4. kool-family 15 juni 2020 at 08:15 - Reply

  Wij hebben ons deze zomer een elektrische aangeschaft en is toch wel interessanter vind ik…

 5. Nicole Orriëns 18 juni 2020 at 15:24 - Reply

  Goed materiaal is zooo belangrijk vind ik altijd! Het maakt het werk veel makkelijker en het gaat dan ook vlotter.

 6. Amy de Keijzer - Büttner 19 juni 2020 at 21:12 - Reply

  Wij hebben geen tuin, dus ik hoef me ook niet druk te maken over het snoeien van de heg ;)

 7. Simone 20 juni 2020 at 17:36 - Reply

  Wij hebben nog wel wat struiken die een knipbeurtje kunnen gebruiken. Handige tips!

 8. racheltjuh 23 juni 2020 at 14:25 - Reply

  Handige tips alleen hier geen schaar nodig ?

 9. Tania 23 juni 2020 at 18:04 - Reply

  Goeie tips, wij moeten zelf onze tuin nog aanleggen

 10. Marushi 23 juni 2020 at 20:25 - Reply

  Goeie tips! En die kan ik nu wel gebruiken nu ik een tuintje heb. En een grote boom voor de deur haha.

 11. Janneke 21 oktober 2020 at 21:07 - Reply

  Hier ook groot fan van Gardena. Nog geen nieuwe spullen nodig, maar zeker een goede tip voor als dit wel nodig is!

Leave A Comment