Het NK Tegelwippen is in volle gang. Verschillende gemeentes strijden een nek-aan-nek-race om de meeste tuintegels in te ruilen voor meer groen. Ondertussen steekt het gras de kop op tussen de tegels van de looppaden op het land. Mijn knieën zien het aan het einde van de dag met lede ogen aan. Het doet mij denken aan mijn jeugd wanneer ik gewapend met een schroevendraaier de sierbestrating vrij van ongewenst groen maakte. Dat moet heden ten dage toch anders kunnen!

Tuingereedschap voor (langs) de paden.

GARDENA is geen onbekende op Tuin- en Buitenleven. De frisse blauwe kleurige details sieren het tuingereedschapshok op. De uniforme lange steel vormt hierbij de basis. Met één klik verander ik de schoffel bijvoorbeeld in een hark. Dit combisysteem van GARDENA is nu uitgebreid met de: 

  • 2-in-1 Krabber & Hark, die is geschikt voor de borders;
  • 2-in-1 Voegenkrabber heeft een dun roestvrijstalen mes voor smalle voegen en een gebogen driehoekige beugel voor bredere voegen;
  • 3-in-1 Voegenreiniger heeft naast het mes en de beugel ook een metalen borstel voor het verwijderen van bijvoorbeeld mos van de tegels.
GARDENA 3-in-1 voegenreiniger review
GARDENA 3-in-1 voegenreiniger

GARDENA 3-in-1 Voegenreiniger.

Van GARDENA mag ik de 3-in-1 Voegenreiniger in gebruik nemen. Deze klik ik eenvoudig op de lange steel. Ik laat dit keer mijn knieboard, het strandstoeltje en de schroevendraaier liggen. En ik ga fluitend met de steel en de 3-in-1 voegenreiniger daaraan op pad. Het gras is groener aan deze kant van het pad zoals je wellicht op de foto kunt zien. Ik was reeds begonnen met deze monsterklus.

GARDENA voegenreiniger

De betegeling heeft horizontaal minder brede voegen dan verticaal het geval is. Op de schaduwrijke plekken hebben mos en algen sommige tegels groen gekleurd. Ik begin waar ik was gebleven met het dunne mes in de horizontale voegen te snijden. Na een paar rijen verstel ik de voegenreiniger naar de beugel door de clip los te klikken. Dan kun je het gereedschap draaien en weer vastklikken. Je voelt met je handen de klik en het gereedschap zit vervolgens klemvast. Met die beugel schep ik eenvoudig de brede voegen leeg. Regelmatig kan ik het gras gelijk op de rand in de emmer lostikken. Dat scheelt helemaal in het bukken.
Wanneer ik een tegel met mos tegenkom dan veeg ik dat er met één beweging met de metalen borstel vanaf. Met een harde bezem veeg ik al het losse groen voor mij uit. De groene achterblijvers verraden zich in één oogopslag. Deze snijd of tjoep ik eruit. Het resultaat mag er zijn al na een korte periode werken. De GARDENA 3-in-1 voegenreiniger mag zich anno 2021 een zeer duurzame én handige tuinhulp noemen.

Verkrijgbaarheid.

De nieuwe tuingereedschappen van GARDENA zijn vanaf maart verkrijgbaar via tuincentra, bouwmarkten en webshops voor € 42,99 (Onkruidsteker), € 17,19 (2-in-1 Voegenkrabber), € 23,99 (3-in-1 Voegenreiniger) en € 13,59 (2-in-1 Krabber & Hark). Inclusief 25 jaar gebruiksgarantie. Kijk voor meer informatie op Gardena.com.

Lees ook.

En op Thuisleven het artikel Intratuin zet de heggenschaar in het vergeten tuinseizoen

Sociale media.

Tuin- en Buitenleven is ook actief op social media en heeft een eigen Facebook groep. Zien we je daar ook voor een kijkje achter de schermen?

Heb jij tuingereedschap van GARDENA in gebruik?

*voor het schrijven van deze review heb ik een exemplaar ontvangen*

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

Leave A Comment