In de week dat ik de 3-in-1 Travel bar van HappySoaps in gebruik neem, komt er een persbericht van Green Blade in mijn mailbox. Het kan bijna geen toeval zijn. Ook dit initiatief valt onder het kopje plasticvrije persoonlijke verzorging. Ik kan bijna niet anders dan daar op in gaan en ik sluit een abonnement op scheermesjes af bij Green Blade. Ik ontvang een half jaar lang vier scheermesjes per maand in mijn brievenbus.

Het scheerabonnement.

Bij de eerste zending ontvang ik een mint-kleurige scheermeshouder met mijn gekozen aantal scheermesjes. De verpakking is van karton en om de scheermesjes zit een vloeipapiertje. Er komt geen tape aan te pas.
De Green Blade, de messing houder ligt stevig in de hand en is eenvoudig in gebruik. Wanneer ik de kop eraf draai dan kan ik tussen de twee onderdelen een scheermesje plaatsen. Daarna draai ik de top weer op de steel. Ik kan met beide zijden van de houder scheren. Het scheermes is erg dun en zeker bij de eerste scheerbeurt erg scherp. Ik kan met gemak mijn benen, bikinilijn en oksels scheren voordat het mesje aan vervanging toe is. Met één scheermesje per week kom ik goed uit, ook in het mooie zomerweer. Je kan binnen het abonnement ook voor acht mesjes kiezen. Je zou de houder ook kunnen delen binnen je huishouding met ieder zijn eigen scheermesjes.

Het Green Blade scheermes.

De scheermeshouder is uitgerust met extra beveiliging, waardoor de kans op snijwondjes minimaal is. Door de afgeronde top wordt het scheermes licht gebogen. Door de gegolfde onderplaat worden de haartjes opgetild vlak voordat het scheermes over de huid schuift.
De verwisselbare mesjes zijn dubbelzijdig te gebruiken en vervaardigt van roestvrijstaal. Ze zijn met platina gecoat onder strikte kwaliteitsnormen waardoor ze langer scherp blijven.

Roestvrijstalen scheermesjes van Green Blade.

Messing versus plastic.

Als je kijkt naar de milieu-impact van plastic versus messing, is plastic vele malen schadelijker. Messing is geschikt voor langdurig gebruik en is perfect om eindeloos te worden gerecycled. 90% van het messing dat ooit is gemaakt is nog steeds in gebruik.
Messing is een metaal dat licht en goed te vormen is, maar ook erg sterk. Vanwege deze eigenschappen kan messing worden gebruikt om een ​​verscheidenheid aan producten van te maken, waaronder scheermessen.

Recycling.

Messing is oneindig recyclebaar, wat betekent dat het zijn kwaliteit niet verliest wanneer het wordt gerecycled. Dit in tegenstelling tot plastic. Veel kunststoffen die tegenwoordig worden gebruikt, kunnen niet goed worden gerecycled omdat ze moeilijk te scheiden zijn. En wanneer ze worden gerecycled, verliezen ze hun kwaliteit en blijven ze in kwaliteit achteruitgaan totdat ze niet meer kunnen worden gerecycled. Daarom is het gebruik van messing een ​​duurzamer alternatief voor plastic.

Mijn ervaring met het plasticvrije scheerabonnement.

Zoals gezegd ligt de houder lekker in de hand. Het scheren gaat eenvoudig en zonder ongelukken. Eenmaal per maand ligt er een envelopje op de mat met daarin een klein kartonnen doosje met vier mesjes per stuk in vloeipapier verpakt. Deze stop ik vervolgens bij de originele verpakking in mijn laatje. Verder heb ik er geen omkijken naar. Voor mij geen plastic wegwerp scheermessen meer. Op naar een volledig plasticvrije badkamer.

Over Green Blade.

In de zomer van 2021 heeft Marnix Reijntjes Green Blade opgericht. Het doel van Green Blade is om mensen ervan bewust te maken dat er alternatieven zijn voor de plastic producten die ze dagelijks gebruiken.
Marnix gelooft dat het recyclen van plastic niet de kant is die we op moeten gaan. We moeten het probleem bij de basis aanpakken en voor zo veel mogelijk producten stoppen met het gebruiken van plastic. Hoe meer mensen zich hiervan bewust worden, hoe beter. Door zo veel mogelijk mensen gebruik te laten maken van Green Blade kunnen we dit doel bereiken. En door met z’n allen Green Blade te gebruiken besparen we ook nog eens bergen plastic.

Lees ook.

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Scheer jij al plasticvrij?

* Voor het schrijven van deze review heb ik een abonnement ontvangen*

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

5 Comments

 1. Linda schrijft ' t op 7 september 2022 at 20:23 - Reply

  Het is wel de toekomst, geen plastic artikelen meer, ik ben erg benieuwd naar de scheermesjes

 2. Janet 9 september 2022 at 09:36 - Reply

  Ik heb hier vaker over gehoord en gezien, maar zelf nog niet geprobeerd. Wil ik zeker in de toekomst nog doen. Heb je ook echt vier mesjes nodig in de maand, want dat vind ik best veel. Worden de mesjes snel bot.

 3. Tessa 9 september 2022 at 17:08 - Reply

  Echt een goede ontwikkeling dat er steeds minder plastik wordt gebruikt voor badkamer producten

 4. Rory 12 september 2022 at 11:33 - Reply

  Ik heb hier al eens eerder over gelezen en ik vind het wel interessant moet ik zeggen. Ook ik ben op zoek naar plasticvrije alternatieven en dat zijn er steeds meer. Als iedereen een beetje meer zijn best doet, dan komen we er wel denk ik dan.

 5. Mandy 20 september 2022 at 18:56 - Reply

  Oh wat goed zeg! Zulke dingen kan ik wel aan wennen denk ik. Shampoobars etc wat minder..

Leave A Comment