De komende zomervakantie zal er heel anders uitzien dan gebruikelijk is geweest de twee afgelopen jaren. Dat heeft als logisch vervolg ook dat de zomervakantie planning voor iedereen anders is. Terwijl de één juist snakt om er even op uit te gaan, al is het maar voor een paar dagen, zo besluit een ander om geen enkel risico of vertraging op te willen lopen. Weloverwogen keuzes worden al maanden van tevoren gemaakt. Maar wat doe je met je vakantiegeld als je thuis blijft? Ik zet de terrasoverkapping graag in het zonnetje.

Investeer in een smaakvolle terrasoverkapping.

Als je besluit om de zomervakantie in Tuinesië door te brengen dan betekent dat ook dat je geen kosten hebt voor je reis en verblijf. Deze euro’s kun je mooi in een terrasoverkapping steken. Wij hebben al jaren een overkapping en genieten volop van de vele voordelen. Ik zet ze graag voor je op een rijtje.

Droog.

Op de eerste plek werkt een terrasoverkapping voornamelijk als een soort dak boven je hoofd. Kortom je wordt beschermd tegen de regen en kunt dus ook tijdens een zomerse bui gebruik maken van je tuin en de broodnodige buitenlucht.

Bescherming.

Doordat de meeste terrasoverkappingen gemaakt worden van materialen die UV-stralen tegenhouden beschermt de overkapping je niet alleen tegen regen, maar ook tegen de zon. Zet de picknicktafel en dat zwembad dus gerust neer onder je overkapping en laat de kinderen maar lekker plonsen op het heetste tijdstip van de dag!

Verlenging van het buitenseizoen.

Doordat de wisselende weersomstandigheden minder effect op je hebben, wordt het buitenseizoen aanzienlijk verlengt. Je kunt al in het voorjaarszonnetje een boekje buiten lezen. En die laatste barbecue van het seizoen kan zo maar eens in de herfst of zelfs in de winter georganiseerd worden.

Opbergruimte.

Zeulen met je tuinmeubelen is verleden tijd zodra je een terrasoverkapping hebt. Deze blijven namelijk overdekt staan onder de overkapping en genieten daardoor van de extra bescherming. Dit geldt overigens ook voor je andere tuinspullen als het gereedschap, de potten en misschien zelfs het wormenhotel. Let er wel even op dat de temperatuur niet te ver mag zakken voor de wormen.

Duurzaamheid.

Met een smaakvolle overkapping zit je altijd goed. Niet alleen heb je de keuze in verschillende soorten kleuren en zijn zo’n beetje alle maten mogelijk. Ook is het materiaal van hoogwaardige kwaliteit en gaat het lang mee. Zeker als je het onderhoud en schoonmaakbeurten goed uitvoert. 

Vergunningsvrij.

In de meeste gevallen heb je voor een terrasoverkapping geen vergunning nodig. Ook niet als je de terrasoverkapping uitbreidt tot veranda. En zo zullen er vast en zeker ook nog andere, persoonlijke, voordelen van een terrasoverkapping zijn. 

Vakantie in Tuinesië.

Nu je de voordelen van een terrasoverkapping op een rijtje ziet, is het wellicht ook niet meer moeilijk om je in te denken hoe goed een vakantie in Tuinesië gaat bevallen. Barbecue aan, drankje erbij en genieten maar. Eventueel met wat vrienden en/of familie op bezoekkom jij je vrije tijd ongeschonden door. Kijk maar uit, straks wil je niet anders meer.

Lees ook.

En op Thuisleven het artikel over de verrassende voordelen van zonwering.

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Hoe ga jij dit jaar je zomervakantie doorbrengen?

Bron afbeelding: Renson N.V.

3 Comments

  1. Marloes Vetten 4 maart 2023 at 19:07 - Reply

    Ons meedt gijne plekje in de tuin. Met een heerlijk lentezonnetje kunnen we er al heerlijk vertoeven.

  2. Jolijn 8 maart 2023 at 06:32 - Reply

    Heerlijk in onze zonnige tuin, ik kijk er al naar uit!

  3. Charlotte 12 maart 2023 at 08:01 - Reply

    We hebben veel zon en dus zit ik wel te denken aan een overkapping.

Leave A Comment