Bij het kiezen van pvc vloer, ook wel pvc visgraat genoemd, krijgt u vaak twee opties: klikken of lijmen. Beide hebben een gemeenschappelijke basis als het gaat om hun kwaliteit, maar er zijn duidelijke verschillen tussen de twee, die we in dit artikel zullen behandelen.
Click pvc vloeren zijn perfect voor snelle en gemakkelijke doe-het-zelf-installaties en worden zwevend gelegd. Het lijmen van een pvc vloer is goedkoper, wat deels komt door een lagere tegeldikte, hoewel professionele plaatsing wordt aanbevolen. Lijmen kan ook worden gecombineerd met functie strips om een ​​voegachtige rand rond elke tegel te creëren.

Samenstelling.

De samenstelling van pvc vloeren blijft relatief gelijk of je nu kiest voor click of lijmen. Het belangrijkste verschil zit hem in de dikte van de twee. Click pvc heeft dikkere tegels dan lijmen, om plaats te bieden aan het click-lock montage mechanisme. Dit gezegd hebbende, de slijtlaag die het ontwerp van de vloer beschermt, is dezelfde, wat je ook kiest.

Geschiktheid van de kamer.

Een van de belangrijkste voordelen van pvc vloeren is de geschiktheid voor ruimtes. Het kan in bijna elke kamer van je huis worden geïnstalleerd, wat meer veelzijdigheid betekent in vergelijking met echte houten vloeren. Of je nu kiest voor klik of plak pvc, hangt af van de kamer waarin je ze wilt leggen.

Ondervloer.

Lijmen vereist een vlakke en gelijkmatige ondervloer. Dit komt omdat het rechtstreeks op het onderliggende oppervlak wordt gelijmd en eventuele onvolkomenheden op je vloer kunnen verschijnen. Een oneffen ondervloer zorgt op de lange termijn voor schade aan de onderkant van je tegels. Hetzelfde geldt voor ondervloeren met een hoog vochtgehalte. Na verloop van tijd kan het vocht in de tegels sijpelen en misvormingen aan je vloer veroorzaken.
Klik pvc vloer is minder beperkt als het om de ondervloer gaat. Dat wil echter niet zeggen dat je niet nog steeds goed moet opletten bij het voorbereiden of repareren van je beschadigde ondervloer. Omdat click normaal gesproken wordt geïnstalleerd met behulp van een ondervloer, is het beter in het verbergen van onvolkomenheden in de ondervloer. Het gebruik van een geschikte ondervloer van pvc helpt vocht buiten de deur te houden.

Temperatuur.

Ruimtes met wisselende temperaturen zijn beter geschikt voor verlijmde pvc vloeren. Dit komt omdat het stevig op de ondervloer is gelijmd, wat betekent dat er minder ruimte is voor de vloer om uit te zetten en samen te trekken, wat ertoe kan leiden dat de vloer na verloop van tijd omhoog komt. Je zou deze problemen met klikvloeren echter niet moeten tegenkomen in een ruimte waar de temperatuur stabiel en gecontroleerd is. Ook als dat in je buitenhuis is. 

Voetverkeer en kamergrootte.

Een andere overweging bij het maken van je keuze is het voetverkeer in de ruimte. Klikvloeren zullen comfortabeler zijn door de extra dikte en onderlaag. Het is echter minder waarschijnlijk dat een gelijmde vloer beweegt en de effecten van meer voetverkeer voelt als het stevig aan de ondervloer is bevestigd. Om deze reden raden we aan om gelijmde pvc te gebruiken in deze ruimten met veel bezoekers.
Ook de grootte van de kamer speelt een grote rol. Vanwege de grotere stabiliteit wordt een verlijmde vloer aanbevolen voor grotere ruimtes. Dergelijke kamers hebben minder voegstabiliteit als ze zijn geïnstalleerd met luxe klikvinyl. Het gebruik van lijm zorgt ervoor dat de vloer aan de ondervloer blijft kleven, wat betekent dat het veel minder waarschijnlijk is dat de vloer loskomt of kwetsbaarheden vertoont bij de naden.

Lees ook.

Heb jij wel eens over een pvc vloer gelopen?

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

Leave A Comment