Als we iets hebben geleerd tijdens de pandemie, is dat het buitenleven niet alleen ontspannend maar zelfs noodzakelijk is. Hoogstnoodzakelijk om gezond te blijven van lijf en leden. Het Oogfonds alleen al raadt twee uren per dag aan om de kans op bijziendheid aanzienlijk te verkleinen. En niet vergeten het mentale aspect van het zien van een horizon. Dat biedt toch enig perspectief in onzekere tijden. En wat te denken van een buitenverblijf.

Het Buitenleven.

Niet iedereen beschikt over een tuin, dus er werd volop verhuisd van stad richting het platteland. Voor sommige mensen is dit helaas geen optie. Denk aan het verplicht wonen binnen een bepaalde straal van het werk. Of het mantelzorgen voor de ouders op leeftijd. Gelukkig zijn ook daar weer oplossingen voor te vinden. Denk aan het huren van een volkstuintje, een standplaats betrekken of zelfs het aanschaffen van een stukje grond in het buitengebied. Om daar nu op een klapstoel te gaan zitten, spreekt niet erg tot de verbeelding. We willen toch een beetje comfort en een kop koffie kunnen zetten. Of in ieder geval het tuingereedschap droog weg kunnen zetten, dus allemaal massaal speuren naar advertenties voor een stacaravan kopen op de Veluwe.

Buiten(s)huis.

De mogelijkheden zijn bijna onbegrensd. Of je nu je eigen droomchalet samen wil stellen of op jacht bent naar de laatste stacaravan in Zeeland of omstreken om te kopen. Over onbegrensd gesproken, het plaatsen van een buitenverblijf houdt niet op bij de grens. Dat lijkt een misvatting te zijn. Installateurs komen met alle liefde je paleisje plaatsen op de locatie die je op het oog hebt. Je hele boeltje wordt op transport gezet. Er wordt je geen strobreed in de weg gelegd. Alleen nog op zoek naar een standplaats en je kunt je opgeven voor ´Het roer om´ of ‘Ik Vertrek!’

Een chalet of stacaravan als zorgwoning.

Nog even iets heel anders. Voor het plaatsen van een chalet heb je niet altijd een standplaats nodig. Je ziet ze vaker op een erf geplaatst achter de hoofdwoning. Daar doen ze dienst als gelijkvloerse woning voor zorgbehoeftigen en/of bewoners op leeftijd. Onder omstandigheden werkt de gemeente daar zeker aan mee. De mantelzorger woont in het hoofdverblijf en kan op deze manier van zeer nabij een oogje in het zeil houden. De bewoners kunnen ‘op zichzelf’ blijven wonen en zijn van alle gemakken voorzien. Dit scheelt alle betrokkenen (en de regering) een hoop geld en gedoe.

Lees ook.

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Heb jij al een buitenverblijf op het oog?

Bron afbeelding: De Bergjes

 

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

One Comment

  1. Jolanda 7 maart 2023 at 08:47 - Reply

    Het lijkt me heerlijk om zo’n ‘huisje’ te hebben! Helaas geen ruimte voor in de tuin…

Leave A Comment