Glas heeft vele bijzondere eigenschappen. Hierdoor is het een uitstekende toevoeging aan elke tuin. Het is een stijlvol en duurzaam materiaal. En het kent vele voordelen en weinig nadelen. Het kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden in de tuin. Bijvoorbeeld het toevoegen van meer licht, het verbeteren van het uitzicht. En niet te vergeten het creëren van een veilige omgeving

De goede eigenschappen van glas.

Glas is een uniek materiaal omdat het transparant, licht en sterk tegelijkertijd is. Het is een zeer hard materiaal. Maar het kan ook kwetsbaar zijn en gemakkelijk breken. Het heeft een hoge thermische geleidbaarheid. Dit betekent dat warmte gemakkelijk door het glas kan reizen. Deze eigenschap maakt dat het een uitstekende isolator is. Het is bestand tegen chemische reacties en verkleuring. Het is ook een goede reflector van licht. Kortom, het is een veelzijdig en waardevol materiaal met vele verschillende toepassingen. 

Meer licht en warmte.

Glazen deuren en ramen kunnen huis en tuin verlichten. Dat verbetert de sfeer aanzienlijk. Dat is niet alleen erg praktisch, zodat je iets kunt zien maar geeft ook een beschermd en beschut gevoel. De isolerende werking is volop in het nieuws momenteel. Het aanbrengen van dubbel glas staat met stip op nummer 1 van meest rendabele isolatiemaatregelen. De dubbel glas prijs verdient zich als investering het snelste terug van alle te nemen isolerende maatregelen. Dat merk je direct op je maandelijks te betalen energierekening.

De bescherming van glas.

Glas kan ook worden gebruikt als muur om ongewenst bezoek buiten te houden. Je kan glazen wanden gebruiken om je tuin mee af te sluiten. Deze houden ongewenste bezoekers buiten. En schermen de tuin af tegen verschillende gure weersomstandigheden. Denk hierbij aan de glazen kas. En de glasplaten die in de koude kas de jonge plantjes beschermen tegen hagel, regenslag en wind. Glasgigant biedt naast dubbel HR++ ook zonwerend dubbel glas aan. Daarmee bescherm je jezelf ook tegen de ongewenst opwarming door de zon in het zomerseizoen.

Decoratie.

Glas is een sterk materiaal dat een lange levensduur heeft. Het kan het buitenlicht mooi kan reflecteren. Het is dan ook een uitstekend materiaal om te gebruiken als tuindecoratie. Glazen vazen, schalen en ornamenten kunnen worden gebruikt om een stijlvolle uitstraling te creëren. Deze decoraties kunnen jarenlang meegaan en vervelen niet snel. Ze blijven tijdloos.

Conclusie.

Glas kan een geweldige toevoeging zijn aan elke tuin. Het is stijlvol, duurzaam en kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Of het nu gaat om het toevoegen van meer licht, het verbeteren van het uiterlijk of het creëren van een veilige omgeving. Het kan helpen om huis,  de tuin en het buitenleven te verbeteren.

Lees ook.

Waar denk jij aan bij het woord glas?

Afbeelding van Holger Schué via Pixabay

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

Leave A Comment