Op 18 maart is het Global Recycling Day. De dag waarop het wereldwijd draait om het hergebruik van afval. Nadenken over wat we weggooien: geen verspilling, maar kansen zien. Bewustwording en duurzaamheid staan op deze dag centraal. Hoe kunnen we gezamenlijk ons steentje bijdragen aan een mooiere en betere planeet? elho, producent van duurzame bloempotten, introduceert in samenwerking met groenspecialist Intratuin de Pot Recycle Days. Dit met als doel om Nederland een stukje groener te maken. Van 18 t/m 20 maart 2022 kun je je oude (plastic) bloempotten inleveren bij alle winkels van Intratuin om zo nóg meer aandacht te vragen voor recycling en het scheiden van afval.

De Pot Recycle Days.

Recycling speelt een grote rol in het veiligstellen van de toekomst van de planeet. Jaarlijks wordt er met recyclebare materialen meer dan 700 miljoen ton aan CO2-uitstoot bespaard en dit zal naar verwachting toenemen tot 1 miljard ton in 2030*. Om de noodzaak van recycling onder de aandacht te brengen en het toegankelijk te maken voor de consument, bundelen duurzame bloempotten fabrikant elho en groenspecialist Intratuin de krachten. Ze roepen iedereen op om hun oude plastic bloempotten bij hen in te leveren, in plaats van deze weg te gooien in de afvalcontainer, zodat deze gerecycled kunnen worden. Wil je een plastic bloempot namelijk goed kunnen recyclen, dan mag je deze niet bij het restafval weggooien maar moet deze bij de plastic afdeling van de milieustraat worden ingeleverd.

Pot recyle days, lever je oude bloempot in.

Maar dat kan leuker!

Naar aanleiding van Global Recycling Day introduceren elho en Intratuin de Pot Recycle Days. Van 18 t/m 20 maart kun je een oude plastic bloempot inleveren bij een van de vestigingen van Intratuin en ontvang je in ruil daarvoor een kortingsbon van -20% op een plant én een nieuwe duurzame elho bloempot. elho zorgt dat de ingeleverde potten in het recycleproces terechtkomen en zo weer een tweede leven krijgen. “Oud plastic wordt vaak gezien als afval, maar voor ons zit er nog zo veel schoonheid in. Dit laten we met onze gerecyclede potten graag zien”, aldus Patty Willems, pr manager elho. Een mooie reden om de oude plastic bloempotten uit de schuur te verzamelen en in te leveren bij een van de Intratuin vestigingen. Opgeruimd staat netjes!

Lees ook.

Lees op Thuisleven het artikel over Afvalscheiding- afvalinzameling van A tot Z

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Recycle jij oude bloempotten?

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

Leave A Comment