Het kampeerseizoen staat weer voor de deur. Campers en caravans worden uit de stalling gehaald of worden aangeschaft. In de eerste helft van vorig jaar werden in Nederland fors meer caravans en campers verkocht. Daarnaast zien we een trend ontstaan voor een groener kampeerleven. Dat zien we niet alleen terug bij de kampeerterreinen die zich steeds meer profileren als duurzame campings, ook in de aanschaf van een caravan of camper is men bewuster en is duurzaamheid een belangrijk element.

Hoogwaardige matrassen.

Op deze duurzame trend is oprichter Sybrand de Jager van Blue Ocean® ingesprongen met een duurzaam en hoogwaardig matras, waarop je geweldig kunt slapen in je camper of caravan.
‘Duurzaamheid is onderdeel van onze visie en activiteiten. Wij steven naar een minimale belasting van het milieu en een bedrijfsvoering die daarbij past: minimaal materiaal en energieverbruik en daarmee een zo laag mogelijke footprint. Hoe wij omgaan met natuurlijke bestanddelen van producten en welke materialen wij vandaag kiezen heeft invloed op de toekomst van mens en natuur,’ aldus De Jager.

Duurzame productie.

Het Blue Ocean® matras wordt daarom duurzaam geproduceerd in Nederland uit één laag Pantera® koudschuim. Er zijn geen onnodige lagen en daardoor is de footprint aanzienlijk gereduceerd ten opzichte van matrassen met één of meerdere toplagen. Het Blue Ocean® matras is voorzien van een duurzaam bamboevezel overtrek. Bamboevezel is extreem zacht, sterk en licht en een veel duurzamer alternatief voor katoen.

Goede doelen.

Ook op de korte termijn wil Blue Ocean® bijdragen aan een duurzame en schonere wereld. Daarom doneert Blue Ocean® een deel van de omzet van ieder verkocht matras aan goede doelen die zich richten op het beschermen, schoonmaken en -houden van onze oceanen, want wanneer het slecht gaat met de oceanen heeft dit impact op de hele planeet.

Over Blue Ocean®.

Slapen met een goed gevoel. Blue Ocean® matrassen gelooft erin dat je het verdient om ook in je caravan of camper heerlijk te slapen en ook als bedrijf te ondernemen met een zo laag mogelijke footprint. Vanuit deze visie is het Blue Ocean® matras ontwikkeld. De Blue Ocean matrassen zijn gemaakt van topkwaliteit koudschuim met een bamboevezel overtrek. Dit ventileert goed, zodat je matras ook in de stalling goed blijft. De matrassen zijn te bestellen in afwijkende maten, zoals een schuine hoek. Er is een mogelijkheid om 100 dagen proef te slapen, ook bij maatwerk-matrassen.

Lees ook

Tuin- en Buitenleven op Social Media

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, TikTok, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Zijn de matrassen in je caravan of camper al aan vervanging toe?

© foto: Anahí Clemens