Het kampeerseizoen staat weer voor de deur. Campers en caravans worden uit de stalling gehaald of worden aangeschaft. In de eerste helft van vorig jaar werden in Nederland fors meer caravans en campers verkocht. Daarnaast zien we een trend ontstaan voor een groener kampeerleven. Dat zien we niet alleen terug bij de kampeerterreinen die zich steeds meer profileren als duurzame campings, ook in de aanschaf van een caravan of camper is men bewuster en is duurzaamheid een belangrijk element. Denk hierbij ook aan de benodigde matrassen.

Hoogwaardige matrassen.

Op deze duurzame trend is oprichter Sybrand de Jager van Blue Ocean® ingesprongen met een duurzaam en hoogwaardig matras, waarop je geweldig kunt slapen in je camper of caravan.
‘Duurzaamheid is onderdeel van onze visie en activiteiten. Wij steven naar een minimale belasting van het milieu en een bedrijfsvoering die daarbij past: minimaal materiaal en energieverbruik en daarmee een zo laag mogelijke footprint. Hoe wij omgaan met natuurlijke bestanddelen van producten en welke materialen wij vandaag kiezen heeft invloed op de toekomst van mens en natuur,’ aldus De Jager.

Duurzame productie.

Het Blue Ocean® matras wordt daarom duurzaam geproduceerd in Nederland uit één laag Pantera® koudschuim. Er zijn geen onnodige lagen en daardoor is de footprint aanzienlijk gereduceerd ten opzichte van matrassen met één of meerdere toplagen. Het Blue Ocean® matras is voorzien van een duurzaam bamboevezel overtrek. Bamboevezel is extreem zacht, sterk en licht en een veel duurzamer alternatief voor katoen.

Goede doelen.

Ook op de korte termijn wil Blue Ocean® bijdragen aan een duurzame en schonere wereld. Daarom doneert Blue Ocean® een deel van de omzet van ieder verkocht matras aan goede doelen die zich richten op het beschermen, schoonmaken en -houden van onze oceanen, want wanneer het slecht gaat met de oceanen heeft dit impact op de hele planeet.

Over Blue Ocean®.

Slapen met een goed gevoel. Blue Ocean® matrassen gelooft erin dat je het verdient om ook in je caravan of camper heerlijk te slapen en ook als bedrijf te ondernemen met een zo laag mogelijke footprint. Vanuit deze visie is het Blue Ocean® matras ontwikkeld. De Blue Ocean matrassen zijn gemaakt van topkwaliteit koudschuim met een bamboevezel overtrek. Dit ventileert goed, zodat je matras ook in de stalling goed blijft. De matrassen zijn te bestellen in afwijkende maten, zoals een schuine hoek. Er is een mogelijkheid om 100 dagen proef te slapen, ook bij maatwerk-matrassen.

Lees ook.

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Zijn de matrassen in je caravan of camper al aan vervanging toe?

© foto: Anahí Clemens

 

 

 

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

7 Comments

 1. Nelly 9 april 2022 at 16:08 - Reply

  Nog niet echt, maar minimale belasting voor het milieu is voor mij wel belangrijk bij aanschaf.

 2. Nicole Orriëns 27 april 2022 at 07:11 - Reply

  Ik heb geen caravan of camper maar ik vind het heel fijn om te lezen dat ze met deze matrassen zo zorgvuldig zijn en proberen bij te dragen aan een duurzamer leven.

 3. Linda schrijft ' t op 27 april 2022 at 07:22 - Reply

  Jenachtrust is erg belangrijk ook in een camper, ik zou ook gaan voor heerlijke matrassen

 4. EvenDelen.be 27 april 2022 at 07:25 - Reply

  Je leest wel vaker dat men de stap zet naar bamboe om zo milieu vriendelijke producten te kunnen aanbieden.
  Een goede stap dat ze dit nu ook in matrassen gaan verwerken. Wat goed dat ze er naar streven om een deel van de opbrengst te schenken aan goede doelen.

 5. Frederique 28 april 2022 at 19:27 - Reply

  Dat is wel heel fijn, goed slapen draagt toch bij aan geluk. Prettig onderweg zijn dus.

 6. Fallon 3 mei 2022 at 09:03 - Reply

  Als het gaat over duurzaamheid dan ben ik echt helemaal voor! Dit concept kende ik eerder nog niet. Fijn artikel om te lezen.

 7. rachel 18 mei 2022 at 09:05 - Reply

  ik heb geen caravan of camper dus zou het eerlijk gezegd niet weten maar als je op vakantie gaat ermee wil je wel lekker kunnen slapen toch

Leave A Comment