Op zoek naar een zeer natuurlijke uitstraling voor je tuinhuis, schuur, overkapping of recreatiewoning? Zoek niet verder en kies voor duurzame houten gevelbekleding. Ik zet de voordelen op een rijtje.

Houten gevelbekleding.

Je zit graag droog, warm en beschut tegen allerlei weersinvloeden, maar het voert te ver om je ’tweede huis’ helemaal van spouwmuur tot dak te isoleren. Gevelbekleding kan de oplossing bieden. Wanneer je kiest voor houten gevelbekleding dan blijft de uitstraling ook nog eens heel natuurlijk. En weinig opvallend met alle voordelen van dien. Zo valt het verblijf bijna weg tegen de achtergrond van de bomen en de struiken en trekt het geen ongewenste bezoekers aan.

Monteren en vervolgens onderhoudsarm.

Niet meer iedere vijf jaar al het hout schuren en schilderen, maar eenmaal de tijd nemen om de gevelbekleding eenvoudigweg te monteren. Dat is niet alleen een enorme besparing in kosten en tijd maar ook nog eens heel duurzaam in gebruik. Met enige regelmaat een lapje eroverheen halen en afspuiten met de tuinsproeier zijn afdoende.
De panelen kunnen op maat geleverd worden en er wordt advies op maat verstrekt om de gevel goed te laten ventileren. Dit biedt een gunstig klimaat voor de levensduur. Let hierbij ook op het gebruik van de juiste bevestigingsmaterialen.

Thermisch gemodificeerd.

De houten gevelbekleding is afhankelijk van het gekozen merk zelfs thermisch gemodificeerd. Dat houdt in dat de planken minder vocht bevatten en hierdoor beter bestand zijn tegen schimmels en houtrot. Dit verlengt de levensduur van het materiaal aanzienlijk en schept een gunstiger leefklimaat voor de gebruiker. De panelen zijn licht in gewicht en vormvast. Geen kromtrekkende planken meer aan de buitenzijde van je verblijf!

Isolatie, brandvertraging en bescherming.

Dat gunstige leefklimaat is ook aan de orde van de dag bij het gebruik van gevelbekleding. Het houdt de weersinvloeden buiten de deur en dan heb ik het niet alleen over de koude. Ook de warmte wil je wel eens ontvluchten. Ventileren blijft van belang voor je eigen gezondheid en de levensduur van de panelen.
Wanneer je ook wel eens overnacht in je buitenparadijs dan is het geruststellend om te weten dat er ook brandvertragende gevelbekleding verkrijgbaar is.

Gebruik van duurzaam hout.

Het gebruik van duurzaam gecertificeerd hout geniet ten alle tijden de voorkeur. Het zorgt ervoor dat het verwerkte materiaal uit verantwoord beheerde bossen afkomstig is. Zo kun je CO2 neutraal bouwen en beperk je je ecologische voetafdruk.

Lees ook.

Tuin- en Buitenleven op Social Media.

Je kunt Tuin- en Buitenleven ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Helemaal leuk als je Tuin- en Buitenleven ook gaat volgen. Daar kan je heel handig de volgknoppen voor gebruiken…
Voor een kijkje achter de schermen is de Facebookgroep van Tuin- en Buitenleven uitermate geschikt. Al je vragen, oproepjes en verzoeken m.b.t. het buitenleven kun je daar heel laagdrempelig plaatsen. Ook reacties achter laten onder andere blogartikelen vinden wij fijn!

Waan jij je beschut?

Homepage van Tuin- en Buitenleven.

Informatie

Recent gepubliceerd:

8 Comments

 1. Mieke | Miek's Mind 25 september 2020 at 11:20 - Reply

  Ik zit in een huur appartement dus ik houd me hier niet mee bezig. Wellicht voor in de toekomst!

 2. Linda 26 september 2020 at 08:47 - Reply

  Naast dat het goed is om te doen vind ik het vooral ook heel erg mooi staan! En het oog wilt natuurlijk ook wat ☺️

 3. Nicole Orriëns 26 september 2020 at 10:55 - Reply

  Ik vind het nog mooi ook moet ik zeggen! Je kunt je huis op die manier ook meteen even opleuken.

 4. Tania 26 september 2020 at 13:59 - Reply

  voor een tuinhuis lijkt het me wel mooi maar voor een gewoon huis niet echt.

 5. Amy de Keijzer - Büttner 27 september 2020 at 13:38 - Reply

  Vooral voor de schuur of het tuinhuis vind ik het een erg leuk effect hebben!

 6. racheltjuh 28 september 2020 at 10:10 - Reply

  wat een leuk effect geeft dat :D iets om over na te denken

 7. hippiemeisje: een persoonlijke blog 28 september 2020 at 10:18 - Reply

  Ik vin het eigenlijk ook wel echt mooi, het geeft iets heel erg natuurlijk….

 8. Nienke 24 april 2022 at 08:37 - Reply

  Ik was één van de eersten in Nederland die dit materiaal als gevelbekleding wilde gebruiken. Inmiddels zit het er al jaren naar volle tevredenheid op. Inderdaad een natuurlijke uitstraling én onderhoudsvrij; nog steeds erg blij mee.

Leave A Comment