6-persoons picknicktafel

We zijn met zijn vijfjes en er schuift steeds vaker een extra vriendje of familielid aan. Daarom zijn we op zoek naar een 6-persoons picknicktafel. Nadeel van zo’n kolos is wel de ruimte die de picknicktafel dan stelselmatig inneemt. Gelukkig werd daar al snel iets op gevonden, Een 6-persoons picknicktafel met opklapbare banken. Niet alleen nemen de opklapbare banken minder ruimte in, ook blijven de zittingen droog.

6-persoons picknicktafel met opklapbare banken

Buiten eten doe je het liefst aan een picknicktafel, tenminste wij wel. Nu brak er een poot van de oude picknicktafel. Die was overduidelijk rot en niet meer te repareren. De losse planken van de zitbanken konden we nog hergebruiken als moestuin- of borderbak. En door de drie andere poten eraf te zagen, bleef er een lage oerdegelijke buitentafel over. Wat rest is een zoektocht naar een andere picknicktafel.

oude houten picknicktafel
Het tafelblad van de oude picknickbank

Houten picknicktafel

Een picknicktafel is een buitenmeubel dat met een tafelblad, tafelpoten en zitelementen aan elkaar vast is gemaakt. Nog een gemeenschappelijk kenmerk is dat ze van hout worden vervaardigd. Dat is weersbestendig en kan tegen een stootje. Dat is geen overbodige luxe wanneer picknicktafels in vrij toegankelijke buitengebieden geplaatst zijn. Ze zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Sommige kun je zelfs omklappen van picknicktafel naar een tuinbank. Wij gingen op zoek naar een goede, degelijke en grote picknicktafel.

6-persoons picknicktafel

We zijn met zijn vijfjes en er schuift steeds vaker een extra vriendje of familielid aan. Daarom zijn we op zoek naar een 6-persoons picknicktafel. Nadeel van zo’n kolos is wel de ruimte die de picknicktafel dan stelselmatig inneemt. Gelukkig werd daar al snel iets op gevonden, de Atlantis Outdoor Houten Picknicktafel met opklapbare banken. Niet alleen nemen de opklapbare banken minder ruimte in, ook blijven de zittingen droog.
Deze picknicktafel is overigens gemaakt van 40 mm dik FSC gekeurd vurenhout en is milieuvriendelijk behandeld tegen houtrot en schimmel.

Eenvoudige installatie

In het zwarte tasje zitten de montagehandleiding en benodigde bouten en moeren. Een boormachine is nodig (niet bijgeleverd) en montage zou zo’n 30 minuten kosten. Aangeraden wordt om de elementen niet gelijk strak aan te draaien. Doe dit pas wanneer de gehele picknicktafel in elkaar gezet is. En loop dit ook met enige regelmaat na, aangezien hout leeft.

Onze ervaring met de 6-persoons picknicktafel

Het bouwpakket wordt door de baas zelf geleverd. Hij springt even bij als het druk is. Uiteindelijk is de picknicktafel een dag vroeger geleverd dan tijdens de bestelling doorgegeven is. Ook blijkt het een kleine moeite om het pakket even achterom te rijden met de steekkar. Dat scheelt ons weer slepen.
De installatie met (schroef)boormachine is inderdaad in een half uur gepiept. En de picknicktafel wordt gelijk in gebruik genomen. De dikke planken zorgen voor een stevig geheel. De bank zakt niet door in het midden. Sterker nog er zit helemaal geen beweging in het tafelblad noch de banken. Wel jammer dat het zulk regenachtig weer is. Gelukkig kunnen we de banken opklappen.

6-persoons picknicktafel met opklapbare banken
Na gebruik van de Tenco hardhoutolie blijft het regenwater op het hout liggen

De verzorging van houten tuinmeubelen

Voor de verzorging van het hardhout van de picknickbank hebben we de transparante hardhoutolie van Tenco gebruikt. Deze olie is watergedragen en beschermt tegen vocht en andere weersinvloeden. Het gebruik voorkomt vergrijzing van het hout op termijn. De term olie doet vermoeden dat dit vlekken afgeeft aan de kleding, maar dat is niet het geval. De hardhoutolie trekt diep in het hout.

Tenco hardhoutolie voor bescherming

Kenmerken en verkrijgbaarheid

De picknicktafel wordt flat-packed ( in een plat pakket) inclusief handleiding en montagemiddelen geleverd.
Zitgedeelte: 180 cm (L) x 25 cm (B) x 43 cm (H)
Tafelgedeelte: 180 cm (L) x 75 cm (B) x 74 cm(H)
Overig: de poten staan 128 cm uit elkaar.
Gewicht: 80 Kilo
Atlantis Outdoor brengt verschillende luxe outdoor producten via Bol.com aan de man. Dit artikel is overigens niet gesponsord door Atlantis noch Tenco.

Zit jij graag op een picknickbank?

Noot redactie: Touwen & Co B.V. heeft gereageerd op dit artikel:

Tenco Hardhoutolie is gemaakt voor hardhout en niet voor zachthout zoals deze vuren houten bank.
Misschien dat het wel functioneert maar het is er niet voor gemaakt/getest, wij adviseren het daarom niet voor deze toepassing.

Auteur: Linda Meester

Moeder van drie dochters. Blogger/ eigenaar van Thuisleven.com en TuinenBuitenleven.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s