Even snel (onderweg) relaxen in een reishangmat

Zonder de gebruiksaanwijzing te hoeven raadplegen hang ik de hangmat aan de karabijnhaken tussen twee bomen. Je hebt minimaal zo’n 2.20 meter breedte nodig.

Reishangmat met muskietennet Tropilex

Mijn wensenlijst is compleet afgevinkt. Ik bezit een fiets, een (moes)tuin en sinds kort ook een hangmat. Dit om mijn buitengeluk helemaal compleet te maken. Niet zomaar een hangmat. Een reishangmat, uitermate geschikt om even snel op te hangen en af te halen. Waar dan ook!

Relaxen

Iedereen ontspant op eigen wijze. Mijn ontspanning zit hem voornamelijk in het bewegen. Ik wandel, fiets en tuinier graag. Soms wil (lees: moet) ik toch echt even uitrusten. Dat is wel eens moeilijk als je overal werk ziet liggen. Tropilex heeft een oplossing voor mijn ‘probleem’. Een reishangmat.

Reishangmat ‘Mosquito’ Black

Je hebt nodig: twee bomen, de reishangmat en 3-2-1 hangen maar. Zo eenvoudig is het. Dit komt door de twee tree-straps. Deze zogenaamde spanbanden omarmen ieder een stam en de hangmat hangt ertussen. Deze glijdt niet naar beneden, de banden hebben veel grip. Ze zijn zelfs zo lang (3m.) dat ik ze dubbel om de stam heb gewikkeld, als een soort zekerheid.

Ik ben niet de lichtste namelijk, ruim 82 kilo schoon aan de haak. Nu houdt de lichtgewicht dubbel-gestikte parachutestof tot 120 kilo, maar toch.
Wanneer je de hangmat omdraait, dan zie je een net met rits. Dit is het muskietennet en hier kun je in vertoeven. Met een touwtje door de lussen span je al snel een tentje van het net. En kun je, al schommelend, door het net gluren naar de boomtoppen.

Mijn ervaring met de reishangmat

Eigenlijk zonder de gebruiksaanwijzing te raadplegen hang ik de hangmat aan de karabijnhaken tussen twee stevige bomen. Je hebt minimaal zo’n 2.20 meter breedte nodig. Het doek is 2.50 lang maar dat hangt nooit kaarsrecht natuurlijk, er zit altijd een kontje in. Door de breedte van de hangmat (1.70m.) kun je jezelf er helemaal inwikkelen, heel behaaglijk. Ik had er zo’n lol in dat ik zelfs een TikTok filmpje op heb genomen.
Nu heb ik deze hangmat niet uitgezocht om mee te gaan reizen, maar juist om de snelle bevestiging. En ook om het kunnen opruimen na gebruik. Ik zou het kleine tasje, van nog geen kilo, natuurlijk mee kunnen nemen tijdens een wandel- of fietstocht. Als er maar bomen in die omgeving zijn. De banden laten trouwens geen sporen of schade na aan de boomstammen.
Het muskietennet is geen overbodige luxe bij overnachtingen in de buitenlucht. Wellicht dat de meiden de hangmat mee willen op scoutingkamp. Het bevestigen van deze slaapplaats levert in ieder geval minder problemen op, dan een lek luchtbed.

Reishangmat met muskietennet

Ik ga op reis en neem mee… een reishangmat!

Auteur: Linda Meester

Moeder van drie dochters. Blogger/ eigenaar van Thuisleven.com en TuinenBuitenleven.com

Eén gedachte over “Even snel (onderweg) relaxen in een reishangmat”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s